Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Soil Fumigation Guide


Η αντιμετώπιση των Παθογόνων του Εδάφους μπορεί πλέον να γίνει αποτελεσματικά με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον όπως: Ηλιοθέρμανση, Βιουποκαπνιστικά και Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί.

Σινάπι και ελαιοκράμβη φαίνεται ότι μπορούν να δράσουν σαν βιουποκαπνιστικά και θα πρέπει οι έλληνες παραγωγοί να τα δοκιμάσουν σε συνεργασία πάντα με ειδικούς επιστήμονες.

Το σόργο με ενσωμάτωση στην άνθηση φαίνεται ότι μπορεί να δημιουργήσει μεταβολίτες που είναι σε θέση να καταπολεμήσουν παθογόνα.

Το κομποστ (compost) σε αντίθεση με κάποιες φήμες, δεν είναι σε θέση από μόνο του να αντιμετωπίσει παθογόνα, αντιθέτως χωρίς κατάλληλα μέτρα εκ μέρους του κατασκευαστή είναι δυνατόν να γεμίσει μια καλλιέργεια με χορτάρια αλλά και παθογόνα.

Προσοχή χρειάζεται στις συνθήκες και την μεθοδολογία εφαρμογής (των: Ηλιοθέρμανση, Βιουποκαπνιστικά και Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί) ώστε να είναι αποτελεσματικά.

Τα ζιζάνια είναι, δυστυχώς, εκείνο το σημαντικό κομμάτι της φυτοπροστασίας που δεν αντιμετωπίζεται ακόμα ικανοποιητικά και με οικονομικές μεθόδους στα πλαίσια των φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων.

Για όσους επιμένουν ή χρειάζονται υποκαπνιστικά για την αντιμετώπιση των εχθρών και ασθενειών και των ζιζανίων στο έδαφος, ακολουθεί ένα πλήρης οδηγός εφαρμογής των υποκαπνιστικών.


Κάντε αριστερό κλικ πάνω στο λινκ

https://drive.google.com/file/d/0BxNqPeVdzhgaLWdFOTQ3NWpuSTg/view?usp=sharing


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου